Aktivne mikrobiološke kulture

Mešanica šestih bakterijskih sevov vključno z bifidobakterijami, laktobacili in streptokoki PLUS fruktooligosaharidi (FOS).

  • Izboljša ravnovesje dobrih bakterij v prebavilih.
  • Dviguje črevesno zdravje.
  • Dviguje odpornosti.
  • Izboljša vnos mineralov in vitaminov v telo.

Skupna cena:

0.65  / dan
IZPOLNI VPRAŠALNIK
Izberi količino

Brezplačna dostava ob sklenitvi naročnine!

100% varnost plačil ne glede na izbran način plačila.

Opis

Niso vse bakterije slabe

Številni znanstveniki menijo, da je ravnovesje med “prijaznimi” bakterijami in nezaželenimi črevesnimi bakterijami pomembno za ohranjanje zdravja.
Dejstvo je, da brez mikroorganizmov ne moremo preživeti. Rodimo se z več milijardami bakterij v svojem prebavnem traktu. Bakterije se nahajajo na naši koži in sluznicah. Še več, nekatere koristne bakterije so vitalne za pravilno absorpcijo hranilnih snovi, rudnin in vitaminov v telo.

V prebavilih je center imunskega sistema in kar 80 % serotonina nastaja v prebavilih.

Slabe prehranjevalne navade, stres in antibiotiki lahko povzročijo spremembo finega ravnotežja med dobrimi in slabimi bakterijami. Pojavijo se lahko tudi težave prebavil kot so napenjanje, neredna prebava, driska ali zaprtje.

Z vnosom mešanice mikrobioloških se naselijo v črevesju »prijazne« bakterije, ki pomagajo pri presnavljanju hrane, podpirajo delovanje našega imunskega sistema in sintetizirajo protimikrobne snovi, ki ovirajo preživetje in razvoj škodljivih mikroorganizmov.

Boljše črevesno zdravje ima za posledico, da se v prebavnem traktu izboljša tudi proizvodnja hormona serotonina.

Uniqly Aktivne mikrobiološke kulture kapsula vsebuje mešanico 6 aktivnih mikrobioloških kultur kultur (Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei rhamnosus in Streptococcus thermophiles) z dodanim fruktooligosaharidom (FOS) iz inulina, ki predstavlja hrano za vnešene mikroorganizme, ki je nujna za uspešno razmnoževanje in rast.

Ovojnica kapsul z zakasnjenim sproščanjem pomaga zaščititi aktivne sestavine pred želodčno kislino, zato se sprostijo šele v tankem črevesju, kjer so zares potrebne.

Izdelek vsebuje

Casei naj bi dopolnjevala rasti Acidophilus bakterij, lahko preživi v kislem in bazičnem pH območju in temperaturnem spektru. Zato jo najdemo v celotnem prebavnem traktu od ustne votline do črevesja.
Rhamnoses je bakterija, ki je zelo podobna casei bakteriji. Najdemo jo tudi genitalno-urinarnem traktu žensk.
Tudi to bakterijo prištevamo med mlečnokislinske bakterije. Ima zelo ozko temperaturno okno optimalne rasti. Potrebuje temperaturo človeškega temperatura, zato jo najdemo v prebavnem traktu.
Longum je ena izmed najpomembnejših Bifidobakterij in je normalno prisotna v človeškem prebavnem traktu kot del mikrobiološke flore.
Acidophilus je nepatogena Gram-pozitivna bakterija, ki jo povezujemo z mlečnokislinsko fermentacijo. V človeškem telesu jo najdemo v prebavnem traktu, ustni votlini in nožnici.
Priporočeno uživanje

2 kapsuli na dan na tešče z vodo.

Alergeni

Brez

Čeprav so za preprečevanje navzkrižne kontaminacije sprejeti strogi varnostni ukrepi, je ta izdelek izdelan v obratu, ki obdeluje tudi alergene snovi.

Opozorilo!

Kapsul ne uživajte s toplimi napitki, saj lahko topolota uniči bakterije.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Shranjevanje

Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru, izven dosega otrok!

Sestavine

Sredstvo za povečanje prostornine: maltodekstrin, Ovojnica kapsule: (hidroksipropil metilceluloza, Gellan Gum), Fruktooligosaharidi (iz inulina), Mešanica aktivne žive kulture: (Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophiles, Lactobacillus casei rhamnosus, Bifidobacterium lactis, Maltodekstrin, koruzni škrob), Sredstvo proti strjevanju: magnezijev stearat.

Dodatne informacije

Cilji

Prebava