Pogosta vprašanja

Osnove

Uniqly je tvoj osebni spletni nutricionist. Pomaga ti pri izbiri prehranskih dopolnil, ki so prilagojena izključno tvojim zahtevam in ciljem.
Izbrana dopolnila ti pošljemo na dom v obliki vrečic za dnevno uporabo, v katerih so zbrani vsi vitamini, minerali in ostala prehranska dopolnila, ki jih potrebuješ.
Priporočilni sistem temelji na algoritmu, ki je bil razvit s pomočjo strokovnjakov s področja farmacije, medicine in nutricionistike. To pomeni, da so vsa priporočila rezultat poglobljenega znanja in najnovejših raziskav o delovanju in učinkih posameznega prehranskega dopolnila.

Če želiš prejeti svoje osebno priporočilo, te vabimo, da izpolniš vprašalnik, v katerem te vprašamo o tvojih življenjskih navadah, zdravju in ciljih. Na podlagi pridobljenih informacij algoritem pripravi seznam priporočenih prehranskih dopolnil, ki jih potrebuješ za optimalno delovanje.

Več o tem kako deluje, si lahko prebereš tukaj.
Smo skupina strokovnjakov s področja farmacije, nutricionistike, medicine, ki s podporo programerjev in podjetnikov želi rešiti težavo pri izbiri prehranskih dopolnil.

Več o ekipi in naši zgodbi si lahko prebereš tukaj.
Uniqly na spletu obratuje 24/7/365. Rešitev smo razvili, ker želimo ljudem omogočiti najbolj enostaven, priročen ter (predvsem med COVID-19 epidemijo) tudi varen dostop do prehranskih dopolnil – z enako izkušnjo, kot bi jo dobili pri pogovoru z nutricionistom na štiri oči.

Tako, da za zdaj je odgovor “ne, nimamo fizične trgovine”.
Vse, kar ti pošljemo (dozirnik in vrečke s prehranskimi dopolnili), je možno reciklirati. Prizadevamo si tudi, da bo embalaža kmalu tudi popolnoma razgradljiva.

O prehranskih dopolnilih

Formulacije za svoja prehranska dopolnila smo oblikovali skupaj s priznanimi strokovnjaki. Prehranska dopolnila so izdelana v priznanem in uveljavljenem laboratoriju ter ustrezajo najvišjim standardom varnosti in kakovosti.
Vsak izdelek v naši spletni trgovini je opremljen s celovitimi opisi in povezanimi raziskavami. Vsaka pošiljka prav tako vključuje karton s prehranskimi vrednostmi in navodili za uporabo.
Vsak izdelek je opremljen z označbo, ali je primeren tudi za vegane oziroma vegetarijance. Prizadevamo si, da zadovoljimo potrebe vseh svojih kupcev, zaradi česar tudi redno dopolnjujemo svojo ponudbo. V primeru, da želene informacije ne najdeš, se za več informacij o primernost izdelkov obrneš na naš oddelek za pomoč uporabnikom.
Vsak izdelek vsebuje tabelo o alergenih – podobno kot jih dobiš ne meniju v restavraciji. Poleg tega lahko morebitne alergije označiš tudi v vprašalniku, kar pomeni, da ti ne bomo priporočili izdelkov, ki vsebujejo zate alergene snovi.
Sestavine prihajajo s celega sveta, proizvodnja in testiranje izdelkov pa poteka v Sloveniji in Evropski uniji. Prizadevamo si, da čim več naše ponudbe vsebuje organsko pridelane sestavine in so del pravične trgovine.
Nekatera prehranska dopolnila lahko vplivajo na učinkovitost zdravil in obratno. Predlagamo, da se za več pojasnil obrneš na svojega osebnega zdravnika.
Vsak Uniqly kupec prejeme njemu prirejen priročen dozirnik, v katerem so shranjena vsa prehranska dopolnila. Dozirnik je treba hraniti na sobni temperaturi, predlagamo, da v dnevnem prostoru.
Seveda, preden skleneš naročnino lahko opraviš enkraten nakup, s katerim dobiš dovolj prehranskih dopolnil za 30 dni uporabe. Kasneje pa se lahko odločiš za naročniški paket ali pa še enkrat izpolniš vprašalnik in prilagodiš svoj nutricionistični načrt.

O naročnini

Trenutno lahko izbereš trimesečni naročniški paket. Paket s prehranskimi dopolnili dobiš enkrat mesečno, na dom po pošti – še preden ti zmanjka stare zaloge. Lahko si povsem brez skrbi, redna dostava je naša prioriteta.
Da, lahko. Pri oddaji naročila v spletni trgovini označi možnost enkratnega nakupa, s katerim prejmeš prehranska dopolnila za 30-dnevno uporabo.
Na dom ti pošljemo kompakten kartonski dozirnik, v katerem je shranjenih 30 dnevnih vrečic z vsemi prehranskimi dopolnili, ki jih potrebuješ za dobro počutje.
Paket s prehranskimi dopolnili prejmeš nekaj dni preden ti zmanjka vrečk v starem dozirniku. V vsakem primeru nikoli ne ostaneš brez izdelkov.
Seveda, piši nam in bomo uredili. Ob tem naj sicer poudarimo, da priporočamo upoštevanje navodil o uporabi in priporočenih dnevnih odmerkih.
Lahko. Še prej nas pokliči ali pa nam piši, da vidimo, kako ti lahko pomagamo.
Da, lahko. Najlažje tako, da pišeš naši ekipi za več informacij.
Brez težav! Potem ko odgovoriš na naš vprašalnik, boš lahko v spletni trgovini dodal/a oziroma spreminjal/a seznam priporočenih hranil. Če želiš, se lahko pred tem posvetuješ tudi z našo ekipo strokovnjakov o tem, zakaj misliš, da določen izdelek zate ni primeren in ali zanj obstaja nadomestek.
Da, tudi to je možno. Obišči naš seznam izdelkov v spletni trgovini, kjer imaš dostop do visokokakovostnih vitaminov, mineralov in ostalih prehranskih dodatkov, ki jih potrebuješ v svojem življenju.
Da, tudi med naročniškim obdobjem lahko spreminjaš svoj izbor prehranskih dopolnil. Za več informacij nas zaenkrat kontaktiraj.

O plačilu

Cena paketa je odvisna od števila prehranskih dodatkov in vrste izdelkov. To pa je tudi vse, kar plačaš.

Uporaba priporočilnega sistema / vprašalnika je namreč povsem brezplačna.
Uniqly prehranska dopolnila lahko plačaš na različne načine:
– po povzetju,
– prek bančnega nakazila (po predračunu),
– s kreditno kartico,
– s PayPal-om,
– z Moneto (VALU),
– s kriptovalutami.

Trudimo pa se dodati tudi nove možnosti plačil.
Da, lahko. Metodo plačila izbereš med nakupnim procesom.
Da, lahko. Piši nam in spremenili bomo metodo plačila glede na tvoje želje.
Tudi lahko. V zaključku nakupa te med vpisovanjem podatkov za naročilo vprašamo tudi po imenu podjetja. Lahko pa pišeš naši ekipi za več informacij.

O dostavi

Dostavljamo praktično povsod. Ob nakupu določiš naslov za dostavo, ki jo opravljamo v sodelovanju s podjetjem GLS. Možna je tudi dostava v izbran paketomat.
Pošiljamo tudi v tujino, najraje v države Evropske unije, kjer plačilo carine ni potrebno. Če želiš, lahko paket s prehranskimi dopolnili pošljemo tudi na drugi konec sveta, svetujemo pa, da se prej pozanimaš o carinskih dajatvah in ostalih davkih.

Zaradi omejitev pri dostavljavcih plačilo po povzetju v tujini zaenkrat ni možno.
Tvoj paket bo dostavljen v enem ali dveh delovnih dnevih po odpremi. Do odpreme paketa pa lahko traja tudi do tri delovne dni, saj moramo tvoj paket najprej preveriti, in le zate zapakirati. Več o celotnem postopku si lahko prebereš tukaj.
Lahko ga spremeniš – tudi po opravljenem nakupu; v tem primeru se dostava lahko podaljša za en delovni dan.
Stroške dostave pri pošiljanju paketov mesečnih naročnin nosimo mi. V primeru enkratnega nakupa pa nam podjetje GLS zaračuna 3,9 EUR – in tak je tudi tvoj strošek.
V tem primeru piši nam oziroma dostavljavcu. Kontaktne podatke dostavne službe lahko preveriš v elektronskem sporočilu, ki si ga prejel/a ob nakupu.
Sledilno številko z vsemi informacijami o svojem paketu lahko najdeš v elektronskem sporočilu, ki si ga prejel ob potrditvi odpreme. V primeru, da je tam ni, se slišimo. Statusu naročila pa lahko posebej slediš tudi tu.

O tvojem Uniqly računu

V primeru enkratnega nakupa lahko naročilo oddaš kot gost, pri čemer registracija ni potrebna.

V primeru sklenitve naročnine pa je potrebna registracija. Na ta način najlažje dostopaš in po potrebi spreminjaš podatke o dostavi, načinu plačila ali izdelkih v svojem mesečnem paketu.
Brez skrbi! V oknu za vpis uporabniškega imena in gesla klikni na »Si pozabil/a geslo?«. Na tvoj email ti bomo poslali povezavo za spremembo gesla.
Vsi tvoji osebni podatki so obravnavani v skladu z GDPR smernicami. Podatki so prav tako anonimizirani in ne bodo uporabljeni v trženjske oziroma promocijske namene brez tvojega izrecnega dovoljenja.
SVG

Pogrešaš odgovor?

kontaktni obrazec vnesi svoje vprašanje in nekdo izmed nas ti odgovori v najkrajšem možnem času.

Na kontaktni obrazec
SVG

Imaš vprašanje za nutricionista?

Čeprav upamo, da smo ti z odgovori na pogosta vprašanja odgovorili na vse, z veseljem čakamo na tvoje dodatno vprašanje.

Vprašaj strokovnjaka