Folna kislina

  • Nosečnost in dojenje
  • Neuravnotežena prehrana in nezadosten vnos folata s hrano
  • Povečana delitev celic zlasti krvnih telesc (Pomoč pri rasti, fizičnih naporih, boleznih kot so: jetrne bolezni, alkoholizem, rak, določene vrste anemij…)

Skupna cena:

0.16  / dan
IZPOLNI VPRAŠALNIK
Izberi količino

Brezplačna dostava ob sklenitvi naročnine!

100% varnost plačil ne glede na izbran način plačila.

Opis

Folat

Ocenjuje se, da preskrbljenost s folatom med mnogimi prebivalci Slovenije ni optimalna. Prenizki vnosi so bili ugotovljeni pri otrocih in najstnikih – le 50 % priporočenega vnosa. Pri odraslih moških je bila preskrbljenost s folatom večinoma zadostna, ne pa tudi pri ženskah v rodni dobi, ki ga večinoma zaužijejo premalo. Prav to predstavlja še poseben problem, saj je prav v obdobju načrtovanja nosečnosti vnos folata še posebej pomemben, ker kasneje vpliva na razvoj zarodka.

Nosečnost

Dokazano je bilo, da dodajanje folne kisline pred zanositvijo in med nosečnostjo pomembno zmanjša okvare novorojenih otrok, predvsem napake zaradi nepravilnega zapiranja živčne cevi (Spina bifida). Zato se 4 mesece pred nosečnostjo in med prvim tromesečjem nosečnosti priporoča dodajanje 400 µg folne kisline.

Izdelek vsebuje

Folat sodeluje v mnogih bioloških procesih v telesu, ki vključujejo sintezo aminokislin, delitev celic, nastajanje krvi, presnovo homocisteina, potreben pa je tudi za normalno psihološko delovanje, normalno delovanje imunskega sistema in za zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti. Dokazano je tudi da zadosten vnos folata med nosečnostjo prispeva k normalnemu razvoju ploda.
Priporočeno uživanje

1 tableta na dan s hrano.

Alergeni

Brez

Opozorilo!

Prehransko dopolnilo ni nadoestilo za uravnnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Shranjevanje

Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru, izven dosega otrok!

Sestavine

Dikalcijev fosfat, Mikrokristalna celuloza, Magnezijev stearat, Folna kislina (pteroilglutaminska kislina) 97%

Dodatne informacije

Cilji

Imunski sistem, Nosečnost

Izdelek še nima mnenj.

Oddaj mnenje

Be the first to review “Folna kislina”