Kalcij +

  • Za normalno delovanje mišic,
  • Za zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti,
  • Za vlogo pri sintezi beljakovin ter presnovi maščobnih kislin, makrohranil ter OH.

Skupna cena:

0.18  / dan
IZPOLNI VPRAŠALNIK
Izberi količino

Brezplačna dostava ob sklenitvi naročnine!

100% varnost plačil ne glede na izbran način plačila.

Opis

Kalcij z minerali

Optimalna kombinacija mineralov kalcija, magnezija, cinka in vitamina D, ki prispeva k boljši absorpciji in porabi kalcija ter fosforja.

Kalcij je pomemben mineral, ki pomaga številnim organom v telesu pri njihovem delovanju. Ključen pa je tudi za trdnost in zdravje kosti in zob, kjer se tudi v največji meri shranjuje.

Za boljšo absorpcijo kalcija v kri smo v formulacijo dodali vitamin D.

Več o izdelku

Kalcij (Ca) je najbolj pogost mineral v telesu – velika večina se ga nahaja v kosteh in zobeh. V hrani se večinoma nahaja v obliki organskih in anorganskih soli. Kalcij je ključen mineral za razvoj in ohranjanje normalne mineralne gostote kosti, potreben pa je tudi za celično signalizacijo, za delovanje mišic in mnoge druge funkcije v organizmu.
Magnezij (Mg) je za človeka esencialen mineral – v telesu odraslega se ga nahaja okoli 25 g, večino od tega v kosteh (50-60%). Kot kofaktor je vključen v več tristo encimskih reakcijah, ki so večinoma vključene v energijski metabolizem. Pomemben je tudi za vzdrževanje elektrolitskega ravnovesja.
Cik je element, ki se prisoten v vseh telesnih tekočinah in tkivih. Pomemben je za normalno rast in razvoj organizma, nevrološke funkcije, reproduktivne funkcije, za celjenje ran in normalno delovanje imunskega sistema. V vrsti živil se nahaja naravno, mnoga pa so z njim tudi obogatena.
Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki ima pomembno vlogo pri razvoju kosti in zob ter pri delovanju imunskega sistema. Vitamin D je edini vitamin, ki ga lahko v zadostni meri biosintetizira človeško telo – in sicer v koži s pomočjo ultravijolične svetlobe (UVB). Vitamin D med vitamine uvrščamo v resnici zato, ker je za biosintezo potreben zunanji pogoj (UVB žarki), ki pa ni vedno izpolnjen. V takšnih pogojih je nujen zadosten vnos tega vitamina s prehrano. V živilih rastlinskega izvora se vitamin D nahaja v obliki ergokalciferol (vitamin D2), medtem ko ga v živilih živalskega izvora najdemo kot holekalciferol (vitamin D3). Slednjo pod vplivom UVB žarkov sintetizira tudi človeško telo.
Priporočeno uživanje

1 tableta na dan.

Alergeni

Brez

Shranjevanje

Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru, izven dosega otrok!

Sestavine

Kalcijev karbonat DC, Magnezijev oksid DC, Mikrokristalna celuloza, Natrijev karboksimetil celuloza (E466), hidroksipropil metilceluloza, Magnezij Stearate, Cinkov oksid, Vitamin D3 0,25% (Holekalciferol).

Opozorilo!

Prehransko dopolnilo ni nadoestilo za uravnnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Sočasno jemanje kalcija z nekaterimi zdravili lahko zmanjša učinek zdravil, hkrati pa se zmanjša tudi izkoristek zaužitega kalcija.

Med ta zdravila spadajo:

  • antibiotiki (tetraciklini in kinoloni)
  • zdravila za zdravljenje angine pektoris in hipertenzije, kot so kalcijevi antagonisti,
  • zdravila za zdravljenje epilepsije, kot je fenitoin,
  • zdravila za zdravljenje osteoporoze, kot so bifosfonati)

V izogib medsebojnemu delovanju zdravil s prehranskim dopolnilom bogatim s kalcijem, ju ne zaužijemo skupaj.

Priporočen razmak med zaužitjem je vsaj 2 – 3 ure.

Dodatne informacije

Cilji

Energija, Imunski sistem, Kosti, Lasje, Prebava, Šport, Stres

Izdelek še nima mnenj.

Oddaj mnenje

Be the first to review “Kalcij +”