Melatonin

  • Skrajša čas, ki ga potrebuješ, da zaspiš
  • Ima vlogo pri tem, kako dobro spimo
  • Pomaga pri nadzoru cikla spanja
  • Lajšanje subjektivnih občutkov zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom

Skupna cena:

0.25  / dan
IZPOLNI VPRAŠALNIK
Izberi količino

Brezplačna dostava ob sklenitvi naročnine!

100% varnost plačil ne glede na izbran način plačila.

Opis

Higiena spanca

Pravočasen, kakovosten, neprekinjen in dovolj dolg spanec je nepogrešljiv za delovanje živčnega sistema in uravnavanje osnovnih procesov v telesu – od imunskega sistema, proizvodnje hormonov, do uravnavanja telesne temperature.
Vse pogosteje se borimo s stresom, ki je eden glavnih razlogov za nespečnost. Če se mu pridružijo še čustvene težave in anksioznost, je mirnih noči konec.

Prednosti uporabe tablet Melatonin:

  • hitro delovanje,
  • potrebna le 1 tableta 30 do 60 minut pred spanjem,
  • brez posledic naslednje jutro in brez odvisnosti,

Izdelek vsebuje

Melatonin je naravni hormon, ki uravnava človeške dejavnosti usklajeno z vsakodnevnim bioritmom telesa. Naše telo samo tvori melatonin s pomočjo hipofize in sicer iz aminokisline L-triptofan. Nivo melatonina v krvi se normalno dviguje vsako noč in vpliva na naš dnevno-nočni ritem telesa (cirkadiani ritem). Glaven pomen te izredno pomembne molekule je skrajšanje časa do začetka trdnega spanca, kar je pri mnogih odraslih je težavno uspavanje in prehod v fazo spanja, čemur pogosto botruje prav pomanjkanje hormona melatonina.
Proizvodnja melatonina v telesu se zmanjšuje tudi s starostjo. Motnje nastanejo tudi pri potovanju skozi časovne pasove.
L-triptofan je ena izmed osmih esencialnih aminokislin, ki je telo ne more proizvajati samo, zato jo moramo nujno pridobiti s prehrano. Največ L-triptofana se nahaja v mlečnih izdelkih, mesu, jajcih, čokoladi, indijskih oreščkih, sezamu, algi spirulini, soji, tuni, bučnih in sončničnih semenih, ovsu, amarantu, kvinoji in gobah. Ker ni topen v vodi in je odporen proti toploti, se ga pri kuhanju in pečenju ne izgubi veliko. To je pomembna aminokislina iz katere v hipofizi nastaja melatonin – spalni hormon.
Pod izrazom vitamin B6 je zajetih več v vodi topnih spojin, kot so piridoksin, piridoksamin, piridoksal in njihovi estri fosforne kisline. Udeležen je pri več kot 100 encimskih reakcijah, pretežno pri presnovi aminokislin, obenem pa ima pomembno vlogo pri presnovi homocisteina, uravnavanju delovanja hormonov ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Priporočeno uživanje

1 tableta 30 – 60 min pred spanjem.

Alergeni

Lahko vsebuje: mleko, soja

Opozorilo!

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Shranjevanje

Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru, izven dosega otrok!

Sestavine

mikrokristalna celuloza, kalcijev fosfat (sredstvo proti sprijemanju), maltodekstrin (polnilo), L-triptofan, magnezijev bisglicinat, magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), piridoksin hidroklorid (vitamin B6), melatonin.

Dodatne informacije

Cilji

Energija, Imunski sistem, Možgani, Spanje

Izdelek še nima mnenj.

Oddaj mnenje

Be the first to review “Melatonin”