Omega 3

  • Podpira delovanje oči in ohranja dober vid
  • Podpira delovanje možganov
  • Podpira delovanje srca
  • Zaščita celic pred oksidativnim stresom in nastanku prostih radikalov

Skupna cena:

0.11  / dan
IZPOLNI VPRAŠALNIK
Izberi količino

Brezplačna dostava ob sklenitvi naročnine!

100% varnost plačil ne glede na izbran način plačila.

Opis

Omega 3 kapsule imajo EPA (eikozapentaenojska kislina) in DHA (dokozaheksaenojska kislina) vlogo pri delovanju srca, možganov in ohranjanju vida. Naše telo ne more samo proizvesti EPA in DHA, zato je uživanje Omega 3 skoraj obvezno – odvisno od uravnotežene prehrane.

Vloga EPA in DHA v organizmu

Pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin v prehrani privede do različnih zdravstvenih težav kot so srčno – žilne bolezni (krvni strdki, slabše delovanje srca), slabši vid, slabše pomnjenje, motnje razpoloženja, krhke kosti in težave s sklepi. Zadosten vnos Omega 3 maščobnih kislin pripomore k zdravju srca in ožilja, pomaga vzpostaviti normalen krvni tlak in uravnavanje ravni trigliceridov. Prav tako pomaga pri razvoju pravilne ostrine vida in boljšem delovanju možganov.

Mehke kapsule Uniqly OMEGA 3 vsebujejo le prečiščeno olje globokomorskih rib obogateno z vitaminom E. Pridobljene so iz najkakovostnejših ribjih virov, živečih v hladni in čisti vodi. Mehke kapsule omogočajo lažje požiranje in preprečujejo razvoj neprijetnega vonja po ribah.

Z edinstveno kombinacijo: ribje olje (vsebuje 35 % EPK / 25 % DHK, EE) in vitamin E (67 % PDV) vsebujejo pomembna hranila za oči, možgane,srce, kožo, kosti in sklepe.

Izdelek vsebuje

Med nenasičenimi maščobnimi kislinami pomembno mesto zasedajo omega-3 maščobne kisline, med katere uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALA), eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA).

Vse tri omega-3 maščobne kisline so pomembne za normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese, pri čemer pa je dobro vedeti, da zadosten vnos EPA in DHA lahko predstavlja problem.

Uravnovešena prehrana običajno zadošča za pokritje potreb organizma po ALA. Priporočeni dnevni vnos EPA in DHA je med 250 in 500 miligrami.

Najbogatejši vir predstavljajo predvsem ribe (tuna, losos, skuša, postrvi, sardine), pa tudi raki in školjke.
Vitamin E je skupno ime za skupino v maščobi topnih sestavin, ki jih telo dobiva preko živil. Telo jih samo ne more tvoriti. Vitamin E je lovilec radikalov, in ščiti celice pred oksidativnim stresom. Prosti radikali so atomi, ioni, molekule ali kompleksi, ki so zelo reaktivni in zato tudi nestabilni. Zaradi teh lastnosti hitro reagirajo z drugimi molekulami.
Priporočeno uživanje

2 kapsuli na dan.

Alergeni

Vsebuje ribe.

Želatinska surovina vsebuje sulfite, vendar v količini, nižji od 10 ppm.

Opozorilo!

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Shranjevanje

Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru, izven dosega otrok!

Sestavine

Ribje olje 35/25 EPA / DHA EE, Goveja želatina, Glicerin, Naravni vitamin E 67 % (D-alfa tokoferol).

Dodatne informacije

Cilji

Možgani, Oči, Srce, Stres

Izdelek še nima mnenj.

Oddaj mnenje

Be the first to review “Omega 3”